REFLEXOLOGIE BIJ KINDEREN

Reflexologie kan gunstig werken voor kinderen en tieners op hun fysieke, emotionele en mentale welzijn.

Tegenwoordig staan ​​kinderen en tieners meer dan ooit onder druk om goed te presteren en te presteren. Dit plaatst hun fysieke, mentale en emotionele gezondheid onder constante druk. 

Niet alleen dit, de steeds toenemende (maar niet altijd echt bekende of begrepen) groepsdruk die wordt bestendigd en gepropageerd door sociale media is - terecht of ten onrechte - een realiteit die eenvoudigweg bijdraagt ​​aan de angsten waar de huidige jongeren maar al te vaak last van hebben. 

Omdat het examenseizoen momenteel zwaar op hen weegt, is deze tijd van het jaar bijzonder moeilijk. Met een dergelijke druk op hen is het essentieel dat ze manieren kunnen vinden om ofwel stress te verminderen ofwel angsten te verminderen. 

Reflexologie is uitgebreid bestudeerd als hulpmiddel en behandeling om stress en angst te verminderen, zowel voor kinderen als volwassenen. Het is het perfecte tegengif tegen stress en kan de cognitieve functie helpen verbeteren. 

Zoals de meeste volwassenen houden kinderen en tieners van reflexologie en reageren ze positief op de vele voordelen die dit kan opleveren. Het kalmeert en ontspant hen; helpt vreugde en geluk te versterken; kalmeert angsten en verbijstering; dit zijn allemaal emoties die bij het opgroeien horen. In tegenstelling tot conventionele medicijnen, die er meestal voor zorgen dat het lichaam zwak wordt om zichzelf te verdedigen en te genezen, kan reflexologie het lichaam helpen genezen, waardoor het sterk en resistent wordt tegen infecties en ziekten en daardoor minder afhankelijk wordt van medicatie. 

Reflexologie kan ook een effectief slaaphulpmiddel zijn en slapeloosheid bestrijden. Het kan ook helpen de concentratie op school te verbeteren en daarom een ​​positieve invloed hebben op de leerprestaties van kinderen. 

Het is aangetoond dat het de organen en lichaamssystemen in evenwicht brengt en de afweer van het lichaam versterkt door het immuunsysteem te versterken. 

Bovendien kan het hoofdpijn helpen verminderen. Maar net zo belangrijk is dat een reflexologiebehandeling die kleine rustige ruimte en tijd alleen voor hen toelaat, waar ze zich volledig kunnen uitschakelen, of praten, of een beetje van beide! Ze hoeven alleen hun schoenen uit te doen! 

Op jonge leeftijd is massage voor opgroeiende kinderen een ideale manier om ze te helpen bij hun ontwikkeling. Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling. Hoe jonger het kind, hoe dieper en onbewuster de weg in het lichaam gaat. Zowel het lichamelijke, emotionele als het relationele deel worden door de massage gevoed.

Kinderen en jongvolwassenen kunnen ook klachten hebben. Helaas soms al vanaf de geboorte. Denk maar aan huilbaby's of baby's met astmatische verschijnselen, maag- en darmproblemen of (koemelk)allergie. Sommige kinderen beschikken over een erg fijngevoelig systeem. 

Ze reageren sterk op allerlei prikkels uit de omgeving (geluiden, kleuren, bepaalde voeding of emoties zoals spanning en verdriet). Het lichaam kan dan uit balans raken. ADHD/ADD, dyslexie en hoog gevoelige kinderen (High Sensitive Persons*) (HSP), etc. zijn hier goede voorbeelden van.

*) Hoog gevoelige kinderen, zijn kinderen waarvan de zintuigen beter ontwikkeld zijn. Alle indrukken komen sterker binnen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: veel scherper alles aanvoelen en signaleren bijv. wanneer de ouders niet lekker in hun vel zitten dan voelen deze kinderen dat direct aan. Ze voelen wat een ander voelt!

Een klas met heel veel kinderen kan het kind in verwarring brengen, omdat alle gevoelens van anderen binnenkomen. Vaak is het kind na school helemaal op, chagrijnig of onhandelbaar.

Wanneer een deur hard wordt dichtgeslagen dan komt dit voor deze hoog gevoelige kinderen over als een bom, ze schrikken zich vaak rot. Het gehoor is vele malen sterker ontwikkeld.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen door voetreflex letterlijk beter in hun vel komen te zitten. Om deze kinderen tot rust te laten komen is voetreflexologie zeer helend en rustgevend. Kinderen ervaren een behandeling ook vaak als zeer prettig.

  • ADHD/ADD & Dyslexie
  • Concentratieproblemen
  • Extreme moeheid
  • Hoofdpijn
  • Hoog gevoelige kinderen (HSP)
  • Onrustig gedrag
  • Slaapproblemen
  • 'Vage' buikklachten
  • Verminderd zelfvertrouwen
  • Faalangst

Pubers/jongvolwassenen en voetreflexologie

Tevens kunnen ook pubers veel baat hebben bij een voetreflexmassage. Door veranderingen in hun hormoonhuishouding hebben zij veel stress wat vaak met lichamelijke klachten gepaard gaat. (bijv. hoofdpijn, schommelende hormoonhuishouding, weinig zelfvertrouwen, etc.) Hierbij kan een voetreflexmassage ook goed helpen. Voetreflexmassage sterkt, maakt minder kwetsbaar, de fysieke en psychische weerstand worden ondersteund, het slaapgedrag zal verbeteren en de concentratie zal worden bevorderd. Het heeft ook een positieve invloed op de verwerking van voedsel.

Voor kinderen duurt de behandeling korter en is minder intensief dan bij pubers en (jong)volwassenen.